Craft Queens is een initiatief van Sylvie Van den Bossche. Het ontstond uit haar droom om een gezellige plek te creëren waar mensen samen kunnen genieten van een creatief moment.

Sylvie vindt het heerlijk om aan een creatief project te werken. Eerst al de voorpret: mooie materialen uitzoeken, kleuren combineren, composities bepalen en dan het echte werk. De liefde voor creatief bezig zijn werd gelegd in haar jeugdjaren. Samen met haar creatieve grootmoeder kon ze tijdens schoolvakanties uren bezig zijn met tekenen, schilderen, bloemschikken en boetseren.

Later ontdekte ze de passie van het naaien: van kledij tot accessoires en cadeautjes. Het geeft zoveel voldoening als je iets moois onder je handen ziet ontstaan. Dat kan iets nieuws zijn, maar ook afgedankte spulletjes hergebruiken of restylen kan heel tof zijn.

Inspiratie haalt ze vooral uit trends op het gebied van interieur, mode en stationery. Ze volgt bloggers, bezoekt vakbeurzen en verslindt tijdschriften. Ook in woonwinkels is veel inspiratie te vinden. Die trends vertaalt ze vervolgens naar een DIY-project.

Daarnaast speelt de factor gezelligheid een heel grote rol. Bij Craft Queens is de totaalbeleving essentieel. Aan ervaring geen gebrek: 15 jaar lang baatte Sylvie samen met haar man Stijn met succes een eigen zaak in verhuur van feestmaterialen en organisatie van feesten uit. Mensen in de watten leggen is dus hun tweede natuur.