Praktische info (FAQ)2020-08-06T11:36:21+01:00

Praktische info (FAQ)

Start to sew2020-08-10T19:52:07+01:00

1/ Dien ik zelf iets mee te brengen?
Enkel stof en eventueel fournituren voor het maken van je tweede project, alle andere materialen worden door Craft Queens voorzien.

2/ Zijn er voldoende naaimachines?
We voorzien voor elke cursist een eigen naaimachine. De overlockmachines dienen wel gedeeld te worden.

3/ Verkopen jullie ook naaibenodigdheden?
Craft Queens biedt een assortiment aan fournituren; ritsen, knopen, biasband, garen, stoffen, … die je ter plaatse kan aankopen.

4/ Wanneer starten/eindigen de workshops?
We openen onze deuren een kwartiertje voor aanvang en we starten om 18u30. We eindigen omstreeks 21u30.

5/ Hoeveel deelnemers komen naar de workshop?
Maximum 8. Onze tafel is 4,6m lang en 1,6m breed, dus elke deelnemer heeft voldoende ruimte voor het maken van zijn/haar project.

6/ Wat houden de versnaperingen en drankjes in?
Tijdens de workshop kan je je vrij bedienen van de aanwezige dranken (espresso koffie of thee, waters of vruchtensap).
Voor de avondcursus voorzien we enkele fijnbelegde broodjes of een salade.
Voor de ochtend/middag cursus wordt een stukje taart of gebak voorzien.

Craft & Dine2020-08-10T19:54:23+01:00

1/ Dien ik zelf iets mee te brengen?
– Alle materialen nodig voor het realiseren van het project worden door Craft Queens voorzien, je hoeft dus zelf niets mee te brengen.
– Hou er rekening mee dat we af en toe met producten werken die vlekken op je kledij kunnen veroorzaken. Je kledij beschermen kan met          één van onze schorten.
– Een draagtas of box voor het makkelijk transporteren van je project kan handig zijn

2/ Wanneer start en eindigt de Craft & Dine avond?
We openen onze deuren een kwartiertje voor aanvang om te starten rond 19u en sluiten af omstreeks 21u30-22u.

3/ Met hoeveel zijn we?
Per Craft & Dine kunnen 12 personen zich inschrijven. We houden het bewust kleinschalig om zo een gezellige sfeer te creëren. Het is ook een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen en te netwerken!

4/ Wat houdt de catering en dranken in?
Voor de Craft & Dine avonden is de catering zo voorzien dat je niet hoeft te eten vóór je naar de Craft & Dine avond komt. We ontvangen je met een glaasje bubbels, gevolgd door een seizoensgebonden buffetje en als afsluiter een heerlijk dessert. Tijdens de workshop kan je je vrij bedienen van de aanwezige dranken (wijnen, waters, vruchtensappen, espresso koffie of thee).

Workshops2020-08-10T19:51:40+01:00

1/ Dien ik zelf iets mee te brengen?
– Alle materialen nodig voor het realiseren van het project worden door Craft Queens voorzien, je hoeft dus zelf niets mee te brengen.
– Hou er rekening mee dat we af en toe met producten werken die vlekken op je kledij kunnen veroorzaken. Je kledij beschermen kan met          één van onze schorten.
– Een draagtas of box voor het makkelijk transporteren van je project kan handig zijn

2/ Wanneer starten/eindigen de workshops?
We openen onze deuren een kwartiertje voor aanvang en we starten steeds op het aangegeven uur. De meeste workshops duren een tweetal uurtjes.

3/ Hoeveel deelnemers komen naar de workshop?
Elke workshop gaat door bij een minimum van 6 en een maximum van 12 deelnemers. Onze tafel is 4,6m lang en 1,6m breed, dus elke deelnemer heeft voldoende ruimte voor het maken van zijn/haar project.

4/ Wat houden de versnaperingen en drankjes in?
Tijdens de workshop kan je je vrij bedienen van de aanwezige dranken (espresso koffie of thee, waters of vruchtensap). Als versnapering voorzien we enkele hartige en zoete hapjes.

Wie is Craft Queens?2020-08-10T19:54:54+01:00

Craft Queens is een creatief atelier in Aalst met aandacht voor de nieuwste trends en technieken. Bij Craft Queens kan je jouw creatief talent ontdekken tijdens workshops, lessenreeksen, open ateliers en knutselfeestjes.

Wat is Craft & Dine?2020-08-10T19:51:55+01:00

Craft & Dine is een reeks van 10 creatieve workshops, éénmaal per maand op maandag- of dinsdagavond. Je schrijft steeds in voor een volledige reeks van 10 workshops. In het concept van Craft & Dine bieden we een meer uitgebreide catering aan, je hoeft dus niet eerst thuis gegeten te hebben. Op die manier willen we jou een echte verwenavond bieden: een avondje zonder stress waar je in een gezellig kader heerlijk creatief bezig kan zijn.

De projecten tijdens Craft & Dine liggen in de lijn van de individuele workshops, maar zijn niet identiek. We spelen in op de seizoenen en er is ook ruimte voor eigen inbreng.

Kan je op één van de data niet aanwezig zijn, dan kan je:
– jouw “avondje” doorgeven aan een vriend/familielid (laat wel even vooraf iets weten aub)
– jouw “avondje” inruilen voor een tegoedbon voor een workshop t.w.v. maximum € 49 (max. 1 tegoedbon per lessenreeks – bij inruiling voor een workshop van mindere waarde dan € 49 wordt het verschil niet terugbetaald)

Annulatie omwille van ziekte2021-11-30T17:00:24+01:00

1/ Je hebt een workshop geboekt
Bij annulatie vanwege ziekte en mits voorlegging van een geldig doktersbewijs, kan een tegoedbon t.w.v. het inschrijvingsgeld (*) van de workshop verkregen worden of kan je het materiaal dat nodig is om het project te realiseren verkrijgen. Dit geldt enkel indien de annulatie per mail werd gemeld vóór aanvang van de workshop. (*) er wordt een administratiekost afgehouden van € 5 per deelnemer/workshop.

2/ Je hebt een reeks “start to sew” geboekt
Heb je vanwege ziekte een les gemist, dan kan je deze bij op een latere datum (nieuwe cursussenreeks) inhalen. Kom je de eerste les niet vanwege ziekte, dan kan je nog aansluiten bij de tweede les en de eerste les op een ander moment inhalen. Kom je de 1e en de 2e les niet, dan gaan we er van uit dat je de cursus niet meer wenst te volgen, in dat geval wordt er geen inschrijvingsgeld terugbetaald.

3/ Je hebt een creatief atelier voor kids geboekt.
Voor een éénmalige inschrijving, kan je een tegoedbon vragen voor een volgende datum.
Schreef je in voor de reeks en je bent ziek, dan wordt er geen tegoedbon uitgegeven.

/ Je hebt een creatief / naai kamp geboekt
Inschrijvingsgeld voor kampen worden niet terugbetaald.

Ik heb een workshop geboekt maar wens te annuleren2020-08-10T19:53:25+01:00

Je kan je workshop steeds annuleren door een mail te sturen naar sylvie@craftqueens.be
Annuleer je tot 14 dagen voor de workshop, dan kan dit kostenloos.
Bij annulatie tussen 14 dagen en 7 dagen voor aanvang van de workshop wordt 50% van het inschrijvingsgeld in rekening gebracht.
Annuleer 7 dagen of minder voor aanvang van de workshop, dan wordt het volledige inschrijvingsgeld aangerekend.
Bij annulatie wordt steeds een administratiekost van € 5 per boeking in rekening gebracht.

Welk basis naaimateriaal is voorzien?2020-08-10T19:53:15+01:00

Tijdens de start to sew naailessen en het open naaiatelier mag je gebruik maken van de aanwezige naaimachines (Brother Innov-IS15) en overlockmachines (JUKI).
Basis naaimateriaal: stofschaar, naaimachinenaalden, kopspelden, meetlat, patroonpapier, tornmesje, naaigaren in basiskleuren (wit, geel, rood, blauw, groen, zwart).
We beschikken over een ruim aanbod aan naaitijdschriften (Knip, Knippie, Ottobre women & kids, Burda en La Maison Victor) en naaiboeken die je kan raadplegen en waaruit je een patroon kan overnemen.

Wat bij annulatie door Craft Queens?2020-08-10T19:53:39+01:00

Craft Queens heeft het recht een workshop te annuleren tot vijf werkdagen voor aanvang van de betreffende workshop. De deelnemers krijgen hiervan vijf werkdagen voor aanvang van de workshop bericht. Indien mogelijk wordt een passend alternatief aangeboden. Indien de deelnemer hiervan gebruikmaakt, wordt het bedrag voor deelname niet terugbetaald. In andere gevallen wordt het bedrag terugbetaald.

Titel

Ga naar de bovenkant