Wil je leren naaien, schrijf je dan in voor onze naaicursus “start to sew”, heb je al wat ervaring, dan is ons “begeleid naaiatelier” meer iets voor jou! Je (zelfgemaakte) items pimpen met een geborduurde naam, tekening of logo; dat kan in ons “open atelier – borduren”.

Start to sew
Wil je leren naaien, maar heb je geen zin in een jarenlange cursus? Dan is onze workshop naaien voor beginners iets voor jou! In deze workshopreeks zetten wij je op weg om zelf je eerste naaiprojecten tot een goed einde te brengen! We starten met enkele eenvoudige projecten om de basis onder de knie te krijgen. In de daarop volgende lessen is er mogelijkheid om een zelfgekozen project uit te werken.
In deze reeks leer je niet alleen hoe je recht moet stikken, je leert een knoopsgat maken, een knoop aannaaien, een rits instikken, … Je maakt kennis en je verwerkt verschillende soorten stoffen en fournituren en ik geef heel veel tips & tricks voor het maken van je projecten.
In deze reeks leer je in 7 lessen een zeer goede basis waarna je eventueel zelf thuis verder aan de slag kan!
Deze workshop is eveneens ideaal voor een ontspannen moeder-dochter avond! Tieners welkom vanaf 64 jaar.

Wij voorzien voor jou
– het Craft Queens “naaimapje” met meer dan 30 pagina’s aan handige tips en tricks en een handleiding van elk naaiproject
– stof voor 3 basisprojecten (kussenhoes, totebag en etui met rits)
– gebruik van de naaimachine en de overlockmachine
– basis naaimateriaal zoals naalden, stofschaar, zoommaatje, patroonpapier, …
– naaitijdschriften en boeken waaruit je een patroon kan kiezen voor je eigen project
– drankjes en versnaperingen

Wat breng je zelf mee
Stof en fournituren voor het zelfgekozen project. We beschikken over een assortiment stofjes en fournituren die je ter plaatse kan aankopen.

Waar & wanneer
Erpe-Mere (Bosstraat 14)
Woensdagavond sept-okt | 18u30-21u30 | Data: 13-20-27/09, 04-11-18-25/10
Woensdagavond nov-dec | 18u30-21u30 | Data: 08-15-22-29/11, 06-13-20/12

Prijs:
7 lessen | € 265pp
Kom gezellig naaien en breng een vriend(in), (schoon)moeder, collega, … mee! Indien jullie samen inschrijven, scoren jullie € 30 korting!

Tieners die willen leren naaien zijn welkom in naaiclub op woensdag van 16u45 tot 18u15!

Schrijf je in:

Begeleid naaiatelier

Heb je thuis nog een stapel onafgewerkte naaiprojecten waar je niet aan toe komt om af te werken? Of heb je geen eigen naaimachine maar wil je graag iets naaien? Kom dan naar het begeleid naaiatelier en we maken er samen werk van! Hierben je welkom om al jouw eigen naaiprojecten uit te voeren en helpen we jou daar waar nodig.

Gebruik van naai -en lockmachine en basis naaimateriaal zijn inbegrepen. We beschikken eveneens over een voorraad aan stoffen en fournituren die je ter plaatse kan aankopen.

Een heerlijke kop koffie/thee of een glaasje fris staan voor jullie klaar!

Waar & wanneer
Data najaar 2023
-> woensdagavond 18u30-21u30
-> 20-27/09, 04-11-18-25/10, 15-22-29/11, 06-13-20/12
-> Erpe-Mere, Bosstraat 14

Prijs
€ 22,50 per avond (inclusief gebruik aanwezige machines en basis naaimateriaal)
Inschrijven kan per mail of via sms/whatsapp.

Borduren

Een zelfgemaakt item personaliseren met een opschrift, naam, logo, … Na reservatie kan je gebruik maken van onze borduurmachine (Brother innov-is 800E) met borduursoftware. Hiermee kan je projecten borduren tot 16x26cm groot. Met behulp van de borduursoftware kunnen afbeeldingen, logo’s en teksten omgezet worden naar een borduurbestand.

Borduren kan op stof, zacht leer, vilt, … hou er rekening mee dat de ondergrond opgespannen wordt in een borduurraam en dat grote projecten heel wat tijd in beslag nemen!
Heb je nooit eerder met een borduurmachine gewerkt, dan helpen we je graag op weg!
Geen tijd of te veel gedoe, dan kan je het project volledig aan ons overlaten!

Prijs

Voor het gebruik van de borduurmachine + software betaal je € 22,50 (max. 3 uur)
Garenverbruik wordt berekend aan € 0,001/steek
Ter illustratie: een naam borduren is +/- 3500 – 7500 steken, een opdruk 9x15cm – 10000 steken, een opdruk 15x17cm – 18500 steken.
Indien je het ontwerp aan ons overlaat bedraagt de opstartkost € 10 – € 25 (afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp)

Reservaties voor het borduurmachine graag per mail.